کاهش شنوایی باعث افزایش خطر نارسایی قلبی میشود

نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که کاهش شنوایی با افزایش خطر ابتلا به نارسایی قلبی مرتبط است که علت آن را میتوان مرتبط با استرس روانی ناشی از این اختلال دانست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یک مطالعه جدید که نتایج آن به تازگی در مجله Heart منتشر شده نشان میدهد که کاهش شنوایی با افزایش خطر ابتلا به نارسایی قلبی مرتبط است که علت آن را میتوان مرتبط با استرس روانی ناشی از این اختلال دانست.
طبق گفته محققان، کاهش شنوایی به طور فزایندهای شیوع پیدا است، بهویژه با افزایش سن، در عین حال شیوع نارسایی قلبی نیز در حال افزایش است و حدود 64 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است.
براساس گزارش مدیکال اکسپرس، طی این مطالعه محققان دادههای 164,431 شرکتکننده از بیوبانک انگلستان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند که از این میان 4,369 نفر از سمعک استفاده میکردند. هیچکدام از شرکتکنندگان در ابتدا نارسایی قلبی نداشتند. میانگین سن شرکتکنندگان 56 سال بود و 89,818 نفر (حدود 55 درصد) زن بودند. اطلاعات جامع درمورد وضعیت سلامت فعلی، سبک زندگی و عوامل روانشناختی - اجتماعی شرکتکنندگان از طریق پرسشنامهها جمعآوری شد.
انزوای اجتماعی که براساس شاخصهای تنها زندگی کردن در خانه، میزان دیدار با دوستان یا خانواده و فعالیتهای تفریحی یا اجتماعی بدست آمده بود، ارزیابی شد. افرادی که امتیاز 2 یا 3 داشتند، بهعنوان افراد منزوی طبقهبندی شدند.
در این دوره، 4,449 نفر (تقریباً 3 درصد) از شرکتکنندگان دچار نارسایی قلبی شدند. دانشمندان دریافتند که سطوح شنوایی افراد بهطور معناداری با خطر ابتلا به نارسایی قلبی در شرکتکنندگان، ارتباط داشت.
پژوهشگران میگویند از آنجا که مشکلات شنوایی میتواند منجر به دشواری در درک گفتار و مشارکت ضعیف در فعالیتهای اجتماعی شود، افراد مبتلا به اختلال شنوایی احتمال بیشتری دارد که نسبت به افرادی که اختلال شنوایی ندارند دچار انزوای اجتماعی، ناراحتیهای روانی، اضطراب و افسردگی شوند.
این عوامل روانی ممکن است فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک و محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال را افزایش دهند و التهاب و استرس اکسیداتیو را تقویت کنند و در نتیجه آترواسکلروز (تصلب شرائین) را تسریع کرده، استرس را افزایش داده و به افزایش مشکلات قلبی کمک کنند.
یافتهها اهمیت گنجاندن ارزیابی سلامت شنوایی در چارچوبهای ارزیابی خطرات قلبی عروقی را برجسته میکند. همچنین تقویت مداخلات روانشناختی در افراد با اختلال شنوایی ممکن است کلید کاهش خطر نارسایی قلبی باشد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط
- سیگار و الکل در جوانی، جادهای مستقیم به سوی بیماریهای جسمی و روانی در بزرگسالی
- چرا خانمها تا این حد به کفش مردان دقت میکنند؟
- استقلال به دنبال خرید محبوب ترین مهاجم تاریخش | رقابت آبی ها با یک تیم ایرانی
- صدای پای آب در اصفهان؛ زایندهرود به شهر بازگشت
- مذاکره با آمریکا فرصتی برای رفع تحریم ها است
- شهادت 18 هزار کودک در حملات اسرائیل به غزه
- آموزش گامبهگام استعلام یارانه نقدی در ۱۴۰۴ | سرپرستان خانوار حتما بخوانند
- دقیقی از برنامههایش جلو زد (عکس)