افزایش قیمت شن و ماسه؛ زنگ خطر برای صنعت ساخت و ساز

 افزایش قیمت شن و ماسه؛ زنگ خطر برای صنعت ساخت و ساز

  آینده پروژه‌های ساختمانی در کهگیلویه و بویراحمد با افزایش شگفت‌انگیز قیمت هر تن شن و ماسه از ۱۸۰ هزار تومان به ۲۸۰ هزار تومان در خطر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، آینده پروژه‌های ساختمانی در کهگیلویه و بویراحمد با افزایش شگفت‌انگیز قیمت هر تن شن و ماسه از 180 هزار تومان به 280 هزار تومان در خطر بوده و این تحول نه تنها به افزایش هزینه‌های ساخت و ساز منجر می‌شود، بلکه بازار مسکن را نیز تحت‌فشار قرار می‌دهد و اجاره‌بها را به شدت بالا می‌برد و حالا این سوال برای فعالان اقتصادی پیش آمده که آیا این بحران می‌تواند منجر به توقف پروژه‌های عمرانی و ترک بازار مسکن شود؟

در سال‌های اخیر قیمت مصالح ساختمانی یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار بر صنعت ساخت و ساز در کشور بوده و به‌ خصوص در استان کهگیلویه و بویراحمد، شاهد افزایش چشمگیر قیمت شن و ماسه هستیم که به‌طور مستقیم بر روند ساخت و ساز و به تبع آن بر بازار مسکن تأثیر می‌گذارد.

 قیمت هر تن شن و ماسه در سال گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد 180 هزار تومان بود که اکنون به 280 هزار تومان رسیده و این افزایش قیمت حدود 55 درصدی، نگرانی‌های زیادی را در میان پیمانکاران و فعالان صنعت ساختمان ایجاد کرده است.

افزایش قیمت شن و ماسه نه تنها باعث افزایش هزینه‌های ساخت و ساز می‌شود، بلکه می‌تواند به توقف پروژه‌های نیمه‌کار و کاهش ساخت و سازهای جدید منجر شود. با کاهش تعداد پروژه‌ها و عدم توانایی پیمانکاران برای تأمین مصالح مورد نیاز، صنعت ساخت و ساز به شدت آسیب خواهد دید.

تأثیر بر بازار مسکن با توجه به این افزایش هزینه‌ها، قیمت مسکن در استان نیز در حال افزایش است و این موضوع به‌تبع خود باعث افزایش قیمت اجاره مسکن خواهد شد و بدون شک خانواده‌هایی که به دنبال تأمین مسکن مناسب هستند، ممکن است با چالش‌های جدی‌تری روبه‌رو شوند و فشار مالی بیشتری را احساس کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با تایید این خبر به تسنیم، گفت: قیمت‌گذاری شن و ماسه با دیگر کالاها و خدمات در سال‌های اخیر متفاوت شده است، به گونه‌ای که صمت استان نقشی در تعیین قیمت ندارد و در واقع تعیین قیمت و ابلاغ آن بعد از انجام یک فرایند مشخص و قانونی توسط سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان انجام می‌شود.

امیرتیمور موسویان بیان کرد: فرایند تعیین و ابلاغ قیمت شن و ماسه به گونه‌ای است که اول کارخانه‌داران شن و ماسه باید یک آنالیز دقیق داشته باشند و قیمت پیشنهادی خود را در سامانه جامع تجارت بارگزاری کنند که این سامانه نیز بعد از بررسی به سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان ارجاع خواهد داد که سازمان حمایت نیز بعد از بررسی در صورت تایید قیمت پیشنهادی را ابلاغ خواهد کرد.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم که از کی تعیین قیمت شن و ماسه به سازمان حمایت واگذار شده و آیا هم اکنون سازمان حمایت قیمت بیش از 50 درصدی شن و ماسه را تایید و ابلاغ کرده است؟ افزود: در دو سال اخیر دولت با هدف اینکه در قیمت‌گذاری دخالت نکند این موضوع را به انجام‌ داده است، واقعیت امر این است که به دلیل ماموریت در پایتخت هنوز در جریان اینکه سازمان حمایت این افزایش قیمت را تایید و ابلاغ کرده، نیستم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: این موضوع را به جد در دستور کار قرار می‌دهم و در صورتی که سازمان حمایت هنوز قیمت پیشنهادی شن و ماسه را تایید و ابلاغ نکرده باشد، به شدت برخورد خواهیم کرد.

پیگیری‌ها برای انجام مصاحبه با سید احسان عسکری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به عنوان متولی بخش اقتصاد استان بی‌نتیجه ماند و وی از پاسخگویی به این موضوع که به یک درد برای مردم تبدیل شده است، فرار کرد.

افزایش قیمت مصالح ساختمانی به‌ویژه شن و ماسه، نگرانی‌هایی جدی برای استان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد کرده که در صورت استمرار این روند، انتظار می‌رود که مشکلات جدیدی برای بازار مسکن و صنعت ساخت و ساز به‌وجود آید که توجه و اقدام مسئولان در راستای کنترل و مدیریت قیمت‌ها ضروری به نظر می‌رسد.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر