تاثیر ناترازی انرژی در کاهش تولید فولاد کشور

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته ناترازی انرژی، راندمان تولید صنعت فولاد در کشور را کاهش داد و به ۶۱ درصد رساند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نیشابور، سیدمحمد اتابک صبح امروز در آیین افتتاح خط تولید تیرآهن شرق کشور اظهار داشت: خوشبختانه فولاد ایران در جایگاه دهم جهان قرار دارد اما در گذشته، ظرفیت تولید ایران بیش از 2 میلیون تن هم نبود اما امروز، پس از انقلاب، با بیش از 48 میلیون تن ظرفیت در جایگاه دهم دنیا قرار دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه تولید، یکی از مولفههای اصلی و ارکان اساسی اقتصاد و مکمل شعار سال گذشته است. بنابراین تولید از هر لحاظ، یکی از مولفههای رشد اقتصادی در کشور است که هیچ عارضهای جز ارتقا برای اقتصاد ندارد و به همین دلیل است که در سالهای متوالی، تأکید مقام معظم رهبری بر تولید بوده است، امیدواریم ما قابلیت این را داشته باشیم که این کار را انجام دهیم.
اتابک، خراسان رضوی را یکی از قطبهای بزرگ صنعتی تولید فولاد کشور دانست و گفت: این برای صنعتگران استان یک نقطه اتکا است تا بر اساس آن، صنایع پاییندستی را به خوبی تعریف کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به جایگاه دهم صنعت فولاد کشور در جهان خاطرنشانکرد: ناترازی انرژی در سال گذشته راندمان تولید صنعت فولاد در کشور را کاهش داد و به 61 درصد رساند.
اتابک تاکید کرد: صنعت فولاد کشور در سالهای گذشته با راندمانی بیشتر از راندمان دنیا تولید داشت به طوری که میانگین تولید این صنعت از میانگین تولید صنعت دنیا که 77 درصد بود، تولید بالاتی داشت اما راندمان تولید صنعت فولاد ایران در سال گذشته به 61 درصد رسید که این میزان، قابلیت پرداخت صنعت سرمایهوری مثل فولاد را محدود میکند.
وی، یکی از مهمترین اقدامات بخش تولید را تامین زیرساختهای لازم دانست و بیان کرد: سال گذشته در صنعت فولاد دچار خسران و عدم نفع شدیم، امیدواریم امسال شاهد باشیم که دوستان و همکاران ما در وزارت نیرو و بخشهایی که متولی انرژی کشور هستند، این نکته را در نظر داشته باشند که صنعت فولاد سه هزار مگاوات برق را در داخل شبکه آورده لذا وزارتخانه نیرو نیز باید به تعهداتش عمل کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: برای عملیاتی کردن این مهم، باید با رفع موانع و ایجاد امنیت برای سرمایهگذاری، از مانعزدایی از سرمایهگذاری توسط خود ما شروع شود. امیدواریم این شرایط در کشور به وجود بیاید که سرمایهگذارانی که ایجاد این کارخانه را رقم زدهاند، بتوانند به راحتی در سایر رشته فعالیتهای کشور کارشان را ادامه دهند.
اتابک از معاون اول رئیس جمهور درخواست کرد که به برق صنعت فولاد توجه ویژه شود تا بتوان این صنعت را از این شرایط در سال جاری خارج کرد و به یمن اقداماتی که انجام میشود، با توسعه نیروگاه ها بتوان برق مورد نیاز صنعت فولاد را تامین کرد.
وی تصریح کرد: خراسان رضوی میتواند بیش از 2 میلیارد دلار صادرات داشته باشد، همجواری استان با دو کشور مهم مثل ترکمنستان و افغانستان، پتانسیل صادراتی رو به رشدی به استان میدهد. اگر بتوانیم راندمان تولید صنعت را افزایش دهیم و با توجه به اینکه خراسان رضوی در سال گذشته بهترین مدیریت را برای ناترازی انرژی کرده و سهم ارزش افزودهای که داشته است، می تواند رشد صادراتی را محقق کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در حال حاضر سهم خراسان رضوی از صادرات کل کشور 3.4 درصد است، اما با توجه به امکانات استان، به طور قطع میتواند از مرز 2 میلیارد دلار صادرات در سال عبور کند و با افزایش سهم ارزش افزوده خود،رتبه اش را از پنجم در کشور به رتبه سوم ارتقا دهد.
انتهای پیام/282





مطالب مرتبط
- کاردانو برای دسترسی راحت تر کاربران به اکوسیستم وب ۳ با کیف پول Brave ادغام شد
- چرا اردیبهشت بهار کتاببازهاست؟
- تیپ لاکچری و متفاوت کاظم نوربخش سلبریتی تازه کشف شده نون خ 3
- کلهر: کارتال باید کاپیتان تیمش را حفظ کند
- چینی: شوک حضور جباری جواب داده است
- هادی چوپان: هر دفعه برای مدال میرم 10 سال پیرتر می شم؛ استرس نابودم کرده کاکو ...
- تصویری کمیاب از تاج گذاری مظفرالدین شاه قاجار در یک روزنامه فرانسوی
- به خاک و خون کشیده شدن نظامیان نیجریه در حمله تروریست ها