تأمین پایدار آب شرب مناطق مرزی استان در دستور کار است

مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی از اجرای اقدامات مؤثر و برنامهریزیشده برای تأمین آب شرب در مناطق مرزی استان خبر داد و گفت: بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در راستای تأمین پایدار آب شرب در شهرستانها و مناطق مرزی، از اولویتهای جدی این شرکت است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، عباس سارانی امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: با توجه به کمبود منابع آبی و اهمیت حفظ ذخایر زیرزمینی، اقدامات اجرایی شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی در زمینه احداث سدهای تغذیه مصنوعی، نویدبخش آیندهای پایدار برای تأمین آب در مناطق مرزی استان است.
وی با اشاره به اهمیت این پروژهها گفت: احداث سدهای تغذیه مصنوعی اقدامی راهبردی برای جلوگیری از خروج روانابها، مهار سیلابها و تغذیه سفرههای زیرزمینی است که نقش حیاتی در تقویت منابع آبی و توسعه پایدار دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی افزود: طرحهای تغذیه مصنوعی نه تنها در تأمین آب شرب و حفاظت از منابع آبی مؤثر هستند، بلکه با جلوگیری از فرسایش خاک، انتقال رسوب و خسارات ناشی از سیلاب، به بهبود شرایط محیطزیستی نیز کمک میکنند.
پیشرفت چشمگیر پروژه سد تغذیه مصنوعی بندان نهبندان
سارانی بیان کرد: یکی از نمونههای موفق اقدامات انجامشده، پروژه سد تغذیه مصنوعی بندان در شهرستان نهبندان است که با پیشرفت فیزیکی بیش از 96 درصد، گام بلندی در مسیر تقویت منابع آبی منطقه برداشته شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به پروژه سد تغذیه مصنوعی بندان در شهرستان نهبندان گفت: با توجه به اینکه عملیات اجرایی این سد از سال 1391 آغاز و در مقاطع مختلف به دلیل عدم تامین اعتبار متوقف شده بود از ابتدای سال جاری با پیگیری انجام شده از وزارت نیرو و استانداری مجدداً ادامه عملیات ساخت سد مزبور با سرعت مطلوب آغاز شده است. این سد با حوزه آبریز به مساحت 1900 کیلومتر مربع و ظرفیت تغذیه سالانه 1.1 میلیون مترمکعب می باشد که اعتبارات مورد نیاز این پروژه از محل اعتبارات ملی تعادلبخشی و ردیفهای استانی تأمین شده است.
به گفته وی، اجرای کامل این پروژه نقش مهمی در تأمین منابع آبی پایدار و مدیریت صحیح روانابها در منطقه مرزی نهبندان ایفا خواهد کرد.
اقدامات مؤثر در تأمین آب شرب مناطق مرزی خراسان جنوبی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی از اجرای اقدامات مؤثر و برنامهریزی شده برای تأمین آب شرب در مناطق مرزی استان خبر داد و گفت: بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در راستای تأمین پایدار آب شرب در شهرستانها و مناطق مرزی، از اولویتهای جدی این شرکت بوده است.
سارانی اظهار داشت: در سالهای اخیر، پروژههای متعددی با هدف تأمین آب شرب در نقاط مرزی اجرایی شده که نقش مهمی در ارتقای کیفیت زندگی مردم این مناطق و کاهش چالشهای کمآبی داشته است.
وی افزود: از جمله این پروژهها میتوان به پنج طرح مهم در مناطق آهنگران، گزیک، بندان، مشوکی، ماهیرود و سایر مناطق مرزی اشاره کرد که با هدف کنترل مهار آبهای سطحی و تامین آب شرب، مطالعه و عملیات اجرایی برخی از آنها شروع شده که به شکل قابل توجهی نیاز آبی این نواحی را تأمین خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی تأکید کرد: این اقدامات علاوه بر تأمین آب شرب، موجب پایداری جمعیت در مناطق مرزی، افزایش بهرهوری منابع آبی و بهبود شرایط معیشتی ساکنان شده است.
سارانی با اشاره به اهمیت استمرار این پروژهها گفت: با تداوم تخصیص اعتبارات و حمایتهای ملی و استانی، امیدواریم شاهد توسعه بیشتر پروژههای مهار آبهای سطحی و تغدیه آبخوانها و آبرسانی و افزایش تابآوری آبی در مناطق مرزی استان باشیم.
انتهای پیام/ 252/
مطالب مرتبط
- پروژه عظیم لورکوزن: شهرک ورزشی ۱۲۰ میلیون یورویی!
- تاکید بر تداوم آمادگی صنعت هوانوردی برای خدمترسانی در شرایط اضطراری
- لیگ یک: هیچکس دوست ندارد سقوط کند
- مالزی: هدف اسرائیل آوارگی و نابودی فلسطینیهاست
- عفو بینالملل: ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری ترامپ برای حقوق بشر فاجعهآمیز بوده است
- فال حافظ سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
- خطر بزرگ برای کره شمالی/ سربازان فرستاده شده به روسیه زامبی می شوند
- کسیه: شناخت الهلال از ما یک نکته منفی است