لزوم مدیریت درست جنگل و مرتع سوادکوه

 لزوم مدیریت درست جنگل و مرتع سوادکوه

  رئیس اداره امور مراتع و آبخیزداری مازندران، گفت: سوادکوه یکی از شهرستان‌های ویژه کشور و استان در بهره‌مندی جنگل و مرتع است و به دلیل پوشش گیاهی می‌طلبد برای هر اکوسیستم مدیریت داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، فریاد پایدار، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سوادکوه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 170 هزار هکتار وسعت شهرستان از سه سرجنگلبانی تشکیل شده است، اظهار داشت: این سر جنگلبانی‌ها شامل پل‌سفید، کسلیان و کارمزد می‌شود، دارای 52 هزار هکتار مرتع هستیم که از این میزان 10 هزار هکتار مشجر و 42 هزار هکتار غیرمشجر است، همچنین 2 هزار بهره‌بردار مرتع در سوادکوه داریم.

پایدار با بیان اینکه تقریبا 100 هزار هکتار بحث جنگل‌ها را داریم و جنگل‌های سوادکوه در زمره جنگل‌های هیرکانی محسوب می‌شوند، گفت: این جنگل‌ها غنی از بانک ژنتیکی بوده که بالغ بر 150 گونه درختی و درخچه‌ای هیرکانی تقریبا همه در سوادکوه موجود است از جمله درختان سرخدار، سوادکوه سرشار از نعمات و زیبایی‌های الهی است که همین موضوع باعث شده تعداد خوش‌نشین‌ها در شهرستان افزایش یاید.

وی خاطرنشان کرد : از ابتدای امسال تاکنون در حوزه سوادکوه تقریبا 48 هزار مترمربع پرونده قضایی درمورد تصرف غیرقانونی طرح دعوی شده و نزدیک به 98 هزار مترمربع عرصه تجاوزی آزادسازی شده است، تقریبا 1500 سامانه استعلام در سامانه جامع امور اراضی برای متقاضیان پاسخگویی شده است و همچنین 1800 مترمکعب پرونده باغی در سوادکوه صادر شده و در بحث واحد حقوقی حدود 400 پرونده است که خیلی از این پرونده‌ها به گذشته برمی‌گردد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سوادکوه بحث تداخلات را از دغدغه‌های شهرستان برشمرد و گفت: اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است، نگاه منابع طبیعی در سوادکوه کمک به مردم است در عین حال که قانون حفظ و از تخلفات طبق مقررات جلوگیری می‌شود.

پایدار، افزود: در بحث پروانه چرا، وصول مطالبات دولتی، طرح‌های مرتع‌داری سوادکوه ثمره خوبی برخوردار است، سوادکوه در مجموع آیتم‌ها رتبه سوم را در استان دارا است.

پایدار بحث قاچاق چوب در سوادکوه را در سطح پایین عنوان کرد و گفت: تخلفات قاچاق چوب در شهرستان پایین است و حدود 44 فقره پرونده داشتیم که 7 و نیم مترمربع قاچاق چوب، 21 مترمربع هیزم و 4 مورد محصولات فرعی جنگلی بوده که به صورت گذری بوده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سوادکوه با اشاره به طرح کاشت یک میلیارد اصله نهال در طی چهار سال، خاطرنشان کرد: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری و شهید جمهور طرح هر ایرانی 3 نهال که آغازش در سال گذشته بود بالغ بر 100 هکتار در سال گذشته انجام شد و رقابتی بین سوادکوه و نور ایجاد شده بود امسال نیز حدود 15 درصد مازاد بر سهمیه خودمان کار کردیم و تلاش برای افزایش 30 درصدی در فرصت باقی‌ مانده داریم‌.

نعمت‌الله کوهستانی رئیس اداره امور مراتع و آبخیزداری مازندران نیز در جمع خبرنگاران سوادکوه با بیان اینکه سوادکوه در بحث جنگل و مرتع یکی از شهرستان‌های ویژه در سطح کشور و استان است، گفت: اگر عرض جنگل را از غرب به شرق شمال در نظر بگیریم عرض جنگل‌ها در بخش مرکزی شمال کشور را در سوادکوه داریم، خود سوادکوه از مرز سوادکوه شمالی تا ارتفاعات گدوک پوشش گیاهی مرتعی و جنگلی را داریم که این شرایط اقلیمی و اکولوژیکی متفاوت با پوشش گیاهی متنوع  این را می‌طلبد که برای هر اکوسیستم مدیریت داشته باشیم.

وی، افزود: یکی از ویژگی‌های سوادکوه قرارگیری در کنار جاده بین‌المللی ، راه آهن و قرار گرفتن بین دو مرکز جمعیتی مهم کشور یعنی تهران و مازندران است که این شرایط با شرایط پوشش گیاهی باعث شده جمعیت زیادی به منابع طبیعی وابستگی داشته باشند.

کوهستانی، تصریح کرد: در شمال کشور هیچ جایی مناطق میان‌بند و بالا‌بند به اندازه سوادکوه جمعیت متمرکز ندارد، جمعیت زیاد، گردشگر زیاد، پوشش گیاهی متنوع مستلزم مدیریت است، مشکلات و چالش‌های زیادی داریم و سوادکوه یکی از شهرستان‌های مهم ما به شمار می‌آید.

وی، ادامه داد: برای اینکه در مدیریت منابع طبیعی در سوادکوه موفق باشید یک کار خوب که نسبت به شهرستان‌های دیگر جلوتر عمل شده مشارکت مردم بوده است.

کوهستانی، افزود: سوادکوه یکی از شهرستان‌های پیشرو در انجمن صنفی مرتع‌داران کشور و استان است.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر