بایدن: ترامپ ساده لوح و احمق است

ساعدنیوز: رئیسجمهور سابق آمریکا، ساکن کنونی کاخ سفید را به «مماشات» با روسیه متهم کرد.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از ایسنا، «جو بایدن» رئیسجمهور پیشین آمریکا گفت «دونالد ترامپ» با فشار به اوکراین برای واگذاری قلمرو به روسیه، نوعی «مماشات مدرن» انجام داده که هرگز مسکو را راضی نخواهد کرد.
بایدن در مصاحبهای با بیبیسی که امروز چهارشنبه پخش شد، گفت ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، باور دارد اوکراین بخشی از «روسیه مادر» است و «هرکسی فکر کند که او متوقف میشود، فقط احمق است.»
او به بیبیسی گفت: «واقعاً نمیفهمم چطور برخی فکر میکنند اگر به یک دیکتاتور، یک قلدر، اجازه بدهیم بخشهای وسیعی از سرزمینی که مال او نیست را تصاحب کند، این رضایتبخش خواهد بود. واقعاً نمیفهمم.»
رئیسجمهور سابق آمریکا همچنین ابراز نگرانی کرد که «اروپا اعتماد خود را به ثبات آمریکا و رهبری آمریکا از دست خواهد داد.» بایدن گفت رهبران اروپا از خود میپرسند: «خب، حالا چه کنم؟... آیا میتوانم به ایالات متحده تکیه کنم؟ آیا آنها در کنار ما خواهند بود؟»
بایدن که به مناسبت مراسم هشتادمین سالگرد روز پیروزی بر آلمان نازی صحبت میکرد، گفت که نگران فروپاشی روابط ایالات متحده و اروپای تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ است، که به گفته او «تاریخ مدرن جهان را تغییر خواهد داد.»
جو بایدن کمتر از چهار ماه قبل از انتخابات نوامبر کنارهگیری کرد و وقتی از او پرسیده شد که آیا باید زودتر کنارهگیری میکرد و زمان بیشتری برای انتخاب جایگزین در نظر میگرفت، گفت: «فکر نمیکنم مهم میبود. ما در زمانی کنارهگیری کردیم که کاندیدای خوبی داشتیم. اوضاع آنقدر سریع پیش رفت که کنار کشیدن را دشوار کرد. و این یک تصمیم سخت بود. فکر میکنم تصمیم درستی بود. فکر میکنم... این فقط یک تصمیم دشوار بود.»
رئیسجمهور سابق آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی در مورد رفتار دولت فعلی با متحدان ایالات متحده، درخواستهای ترامپ برای بازپسگیری کانال پاناما، تصاحب گرینلند و تبدیل کانادا به ایالت پنجاه و یکم ایالات متحده را محکوم کرد. او گفت: «اینجا چه خبر است؟ کدام رئیسجمهور تا به حال چنین صحبتی کرده است؟ ما اینطور نیستیم. ما طرفدار آزادی، دموکراسی و فرصت هستیم، نه مصادره.»
در مورد اوکراین هم رئیسجمهور پیشین آمریکا در مورد اینکه آیا به اندازه کافی از کییف حمایت کرده تا اطمینان حاصل کند که آنها میتوانند در جنگ پیروز شوند یا فقط در برابر حمله روسیه مقاومت کند، مورد انتقاد قرار گرفت. در طول سه سال جنگ، کاخ سفید او موضع خود را در مورد استفاده از سلاحهای تأمین شده توسط ایالات متحده تغییر داد و برخی از محدودیتها را به مرور زمان لغو کرد.
او گفت: «ما هر آنچه را که اوکراینیها برای تأمین استقلال خود نیاز داشتند به آنها دادیم و آماده بودیم که اگر پوتین دوباره اقدام کند، با شدت بیشتری پاسخ دهیم.»
همچنین از بایدن در مورد اظهارات دولت ترامپ مبنی بر اینکه کییف باید برای دستیابی به توافق صلحی که به جنگ پایان میدهد، از برخی مناطق دست بکشد، سوال شد.
بایدن با اشاره به سیاست نویل چمبرلین، نخستوزیر سابق بریتانیا، که در اواخر دهه 1930 در تلاشی ناموفق برای جلوگیری از یک جنگ فاجعهبار تمامعیار در اروپا، به دنبال جلب رضایت آدولف هیتلر بود، گفت: «این مماشات مدرن است.»
او همچنین ابراز نگرانی کرد که «اروپا اعتماد خود را به قطعیت آمریکا و رهبری آمریکا از دست خواهد داد.»
جو بایدن همچنین گفت که نگران است برخی از کشورهای عضو ناتو که با روسیه هممرز هستند، اگر در نهایت اوکراین زمینهایش را واگذار کند، «فقط بگویند که ما باید با پوتین کنار بیاییم.»
تنشها بین کاخ سفید و رهبر اوکراین در ماه فوریه به طور علنی آشکار شد، زمانی که ترامپ و جی دی ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا در یک جلسه تلویزیونی در دفتر بیضی شکل، زلنسکی را سرزنش کردند و از او خواستند که قدردانی بیشتری از سالها حمایت ایالات متحده نشان دهد.
بایدن در مورد این جلسه گفت: «من آن را به نوعی دون شأن آمریکا یافتم.»
این سیاستمدار دموکرات آمریکا همچنین در مورد دولت ترامپ گفت: «من نمیفهمم که چگونه آنها از درک این موضوع که قدرت در اتحادها وجود دارد، غافل هستند. مزایایی وجود دارد... این اتحاد در مجموع برای ما صرفهجویی در هزینهها را به همراه دارد.»
وقتی از بایدن در مورد 100 روز اول ریاست جمهوری ترامپ، که شاهد گردبادی از اقدامات اجرایی و همچنین کاهشهای گسترده در اندازه و هزینههای دولت فدرال بوده است، سوال شد، او به سابقه خود اشاره کرد و سعی کرد تفاوت آشکاری بین زمانی که دفتر ریاست جمهوری را ترک کرد و اکنون ایجاد کند.
او در مورد وضعیت کشورش هنگام ترک کاخ سفید در ژانویه گفت: «اقتصاد ما در حال رشد بود. ما در مسیری حرکت میکردیم که بازار سهام بسیار بالا بود. ما در موقعیتی بودیم که نفوذ خود را در سراسر جهان به شکلی مثبت گسترش میدادیم و تجارت را افزایش میدادیم.»
در همین حال، ترامپ میگوید که در حال پیشبرد یک بازنگری اساسی در روابط جهان با ایالات متحده، ایجاد تعادل مجدد در تجارت، کنترل مهاجرت غیرقانونی و کارآمدتر کردن دولت است. او به تازگی با یک سخنرانی پیروزمندانه، این نقطه عطف 100 روزه را جشن گرفت. بایدن اما در مورد شروع دولت دوم ترامپ میگوید: «میگذارم تاریخ در این مورد قضاوت کند. من چیزی نمیبینم که پیروزمندانه باشد.»





مطالب مرتبط
- تیپ تودل بروی سپیده خداوردی با شال پلنگی و رنگ لباس خاصش
- (عکس) وقتی مینا مختاری، همسر بهرام رادان خوش ذوقیشو به رخ همه میکشه/ ببینین با ساده ترین مواد چه تزیینی کرده!
- از برلین تا مونیخ: مسیر ۱۰ سال انریکه برای فینال دوباره
- حکیمی: فینال چمپیونزلیگ با اینتر خیلی ویژه است
- بازدید هیئت رسانه ای ایران از سازمان رسانه و شبکه الفرات عراق
- مارکینیوش: با زخمهای گذشته به فینال سیال میرویم
- تاکید سفیر ایران بر لزوم رعایت حقوق اتباع ایرانی در انگلیس
- یک جنگنده رافال هندی توسط پاکستان سرنگون شد