دو دستگی حامیان دولت مسعود بر سر استیضاح تنها وزیر زن کابینه

ساعدنیوز: در حالی که انتظار میرفت رسانههای اصلاحطلب، بهعنوان حامیان سنتی دولت پزشکیان، دربرابر استیضاح وزیر راه موضعی واحد اتخاذ کنند، شکاف عمیقی میان آنها به وجود آمده است. روزنامه سازندگی با تیتر «خطای خانم وزیر»، با صراحت و شدت از استیضاح حمایت کرده و وزارت راه را به دلیل ناکارآمدی در نظارت بر سازمان بنادر و دریانوردی مقصر میداند.

به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از فرهیختگان، موج انفجار مهیب بندر شهیدرجایی به وزارتخانههای راهوشهرسازی و صمت رسید و سکانداران آنها زیر ذرهبین قرار گرفتند. تراژدیای که روز شنبه ایران را داغدار کرد، حتما مقصرانی دارد و افکار عمومی در انتظار شناسایی و مجازات آنها هستند. در این میان سناریوهای مختلفی برای علتیابی و عاملشناسی این فاجعه توسط رسانهها مطرح شده است. فارغ از سناریوهای ضد و نقیض، هر اتفاقی که در بندر رخ داده باشد، مسئولان بالارده باید در این باره پاسخگو باشند و نسبت به عملکردشان توضیح بدهند.
به همین منظور زمزمههایی از طرح استیضاح فرزانه صادق مالواجرد و محمد اتابک، وزاری راهوشهرسازی و صمت از بهارستان به گوش میرسد. در این میان یکی از رسانههای اصلاحطلب «تندروها» را پشت پروژه استیضاح وزیر راه میبیند. این درحالی است که دیگر رسانه همسو، طی روزهای گذشته مستقیماً دو وزیر مذکور را زیر آتش انتقاداتش قرار داده و آنها را از خاطیان فاجعه بندر معرفی کرده است. ماجرا بهقدری جدی شده که فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه دولت در زمینه طرح استیضاح وزیر راه در مجلس، گفت به همان اندازه که استیضاح «حق مجلس» است انتظار داریم از این ابزار «استفاده سیاسی» نشود. او در ادامه به استیضاح وزیر اقتصاد در اسفندماه اشاره کرد و افزود که امیدواریم نسبت به وزارت راه، اما «برخورد حرفهای» انجام شود.
شکاف اصلاحات
طرح استیضاح خانم وزیر موجی از واکنشها را از کاربران در شبکههای اجتماعی گرفته تا رسانههای رسمی به راه انداخت. یکی از حامیان رئیسجمهور در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به طرح استیضاح وزیر راه نوشت که این کار «صورت عریانی از تحجر و عنادورزی عامدانه» است. او تأکید کرد این عمل «یک مبارزه جنسیت زده و زنستیز» است تا مبادا موفقیتهای زن از سایه انحصار مردانهشان خارج شود و شایستگیها و نقشآفرینی مؤثر زنان مظلوم این سرزمین پررنگ و جای منافعشان تنگ شود. این کاربر اشاره کرد که استیضاح وزیر راه «اصرار بر نگاهی رسوبشده و انحرافی از دین» است که با هر تغییر و پیشرفتی که جامعهای فعال، شفاف و مطالبهگر بسازد دشمنی و عناد دارد.
همه این ادعاها درحالی است که یکی از رسانههای رسمی حامی دولت در تیتر یک روزنامهاش با لحنی شدید وزیر راه را مورد انتقاد قرار داده و او را از خاطیان ماجرای بندر دانسته است. در همین رابطه کاربران اصلاحطلب دیگری هم در ایکس نسبت به طرح استیضاح فرزانه صادق مالواجرد اعتراض کردند و آن را «تصمیمی سیاسی» و از طرف «تندروها» خواندند، موضوعی که اتفاقاً توسط یکی از برجستهترین رسانههای همفکرشان بهجد دنبال شده بود.
خطر اطرافیان دولت برای دولت
در حالی که انتظار میرفت رسانههای اصلاحطلب، بهعنوان حامیان سنتی دولت پزشکیان، دربرابر استیضاح وزیر راه موضعی واحد اتخاذ کنند، شکاف عمیقی میان آنها به وجود آمده است. روزنامه سازندگی با تیتر «خطای خانم وزیر»، با صراحت و شدت از استیضاح حمایت کرده و وزارت راه را به دلیل ناکارآمدی در نظارت بر سازمان بنادر و دریانوردی مقصر میداند.
این روزنامه با اشاره به تاریخچه سازمان بنادر که به سال 1229 بازمیگردد، مینویسد که این نهاد کلیدی، تحت مدیریت وزیر راه، بهحال خود رها شده و فاجعه بندر نتیجه همین بیتوجهی است. سازندگی همچنین انتصابهای غیرتخصصی، مانند سپردن مدیریت سازمان بنادر هرمزگان به شرکت راهآهن و بیتوجهی به استانداردهای دپوی مواد خطرناک را بهشدت مورد انتقاد قرار داده است.
این رسانه حتی وزیر راه را به اداره وزارتخانه با «آزمون و خطا» متهم میکند، ادعایی که به مذاق دیگر رسانههای اصلاحطلب خوش نیامده است. در مقابل، «شرق» و «هممیهن» با قاطعیت دربرابر استیضاح ایستادهاند و آن را پروژهای سیاسی با انگیزههای جناحی میدانند. شرق با تیتر «فرصت تندروها برای حذف؟» استیضاح را بخشی از تسویهحساب جریانهای تندرو با دولت پزشکیان توصیف میکند که پس از شکست در انتخابات 1403، حالا از ابزار پارلمانی برای تضعیف کابینه استفاده میکنند. این روزنامه، انفجار بندر را بهانهای برای حذف تنها زن کابینه میداند و معتقد است تمرکز یکجانبه بر وزارت راه، بدون توجه به نقش وزارت صمت در ترخیص کالاها، نشانهای از برخورد گزینشی است.
شرق همچنین هشدار میدهد استیضاحهای پیاپی، ثبات دولت را بهخطر میاندازد و اعتماد عمومی به حکمرانی را فرسایش میدهد. هممیهن نیز با تیتر «استیضاح راه»، ضمن انتقاد از برخی ضعفهای وزیر راه، مانند عزلونصبهای گسترده، استیضاح را راهحل مناسبی نمیداند. این روزنامه به نقل از سیدعلی حسینی، رئیس پیشین کمیسیون حملونقل اتاق ایران، مینویسد که کنار گذاشتن وزیر راه مشکلات بنادر را حل نمیکند و وزارتخانهای به وسعت راهوشهرسازی نیاز به زمان و سرمایهگذاری دارد. هممیهن همچنین به دفاع از وزیر راه میپردازد و استدلال میکند که بسیاری از مشکلات کنونی، از دولتهای پیشین به ارث رسیده و «نمیتوان در کمتر از یک سال انتظار تحول داشت.»
در حالی که سازندگی با لحنی تند خواستار پاسخگویی فوری وزیر راه است، شرق و هممیهن استیضاح را پروژهای سیاسی میخوانند که بیش از اصلاح امور، به دنبال تضعیف دولت است. این دوگانگی، نهتنها وفاق اصلاحطلبان را زیرسوال برده، بلکه نشاندهنده چالشهای عمیقتر در حمایت از دولتی است که هنوز به نیمه دوم اولین سال مسئولیتش هم نرسیده است.





مطالب مرتبط
- افشاگری تکاندهنده دبیر درباره مهاجرت ورزشکاران
- خشنترین تکل تاریخ فوتبال: فراتر از MMA! (عکس)
- روشهای سنتی و طبیعی برای حذف موهای زائد صورت و بدن در خانه
- صهیونیستها در انتظار پاسخ حتمی یمن
- بزرگترین صرافی آپشن جهان در پی ورود به بازار آمریکا
- میلان برای کامبک فقط به دو دقیقه نیاز داشت
- واکنش انصارالله به حملات رژیم صهیونیستی؛ پاسخ میدهیم
- حمله بالگردهای رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان