تغییر ساعت کاری ادارات از 15 خرداد 1404 / شیفت‌کاری کارمندان چند ساعته می‌شود؟

تغییر ساعت کاری ادارات از 15 خرداد 1404 / شیفت‌کاری کارمندان چند ساعته می‌شود؟

  ساعدنیوز: طرح تغییر ساعت کاری ادارات با هدف کاهش مصرف برق در ساعات اوج مصرف، از 15 خرداد تا 15 شهریور به‌صورت رسمی اجرا می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، با نزدیک شدن به فصل گرما و افزایش بی‌سابقه تقاضای برق، مدیریت هوشمند مصرف انرژی بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. یکی از راهکارهای مؤثر برای عبور از اوج مصرف تابستان، اصلاح و کاهش ساعات کاری ادارات است؛ اقدامی که نه‌تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان تجربه و نتایج مثبتی از آن ثبت شده است.
در کشورهای اروپایی مانند آلمان و هلند، استفاده از ساعات کاری انعطاف‌پذیر و دورکاری در ماه‌های گرم سال رایج است. همچنین در کشورهای حوزه خلیج فارس همچون امارات متحده عربی، قطر و عربستان سعودی، ادارات دولتی در فصل تابستان ساعات کاری کوتاه‌تری دارند تا بار اضافی ناشی از وسایل سرمایشی در زمان اوج مصرف کاهش یابد. در ایالات متحده آمریکا نیز برخی ایالت‌ها بسته به شرایط اقلیمی، ساعات کاری ادارات را تغییر داده یا به‌صورت منعطف تنظیم می‌کنند.

کاهش ساعات کاری ادارات در فصل تابستان

با توجه به روند افزایشی مصرف برق در روزهای گرم سال، دولت بار دیگر تصمیم گرفته از 15 خرداد تا 15 شهریور، ساعات کاری ادارات را کاهش دهد. این تصمیم که پیش‌تر نیز در سال‌های گذشته اجرا شده، نتایج موفقی به همراه داشته و منجر به صرفه‌جویی 1500 مگاواتی در مصرف برق ادارات شده است.
در تابستان سال گذشته، ساعت کاری ادارات از 6 صبح تا 13 بعدازظهر تعیین شد که احتمال می‌رود امسال نیز همین الگو تکرار شود. علاوه بر آن، در برخی از روزهای بسیار گرم، شاهد تعطیلی ادارات و اجرای دورکاری در برخی استان‌ها بودیم؛ اقدامی که در کنترل مصرف برق و کاهش فشار بر شبکه سراسری مؤثر واقع شد.

مزایای طرح کاهش ساعات کاری ادارات

تغییر و کاهش ساعات کاری ادارات یکی از مؤثرترین روش‌ها برای مدیریت مصرف برق در فصل تابستان به شمار می‌رود. با افزایش دمای هوا و همزمانی استفاده از وسایل سرمایشی در ادارات، منازل و مراکز تجاری، بار قابل‌توجهی به شبکه برق وارد می‌شود. اما با جابه‌جایی ساعات کاری به ابتدای روز و اتمام فعالیت ادارات پیش از شروع پیک مصرف، بخش عمده‌ای از این بار از شبکه حذف می‌شود.
این اقدام علاوه بر کاهش فشار بر زیرساخت‌های برق، به کاهش خاموشی‌های احتمالی، صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیروگاه‌ها، و بهبود کیفیت برق‌رسانی نیز کمک می‌کند. همچنین، باعث پایداری شبکه برق، کاهش آلودگی‌ هوا ( استفاده از سوخت های فسیلی در تولید برق)، افزایش بهره وری کارمندان و هزینه‌های ناشی از تولید انرژی در زمان اوج مصرف خواهد شد. به همین دلیل، کاهش ساعات کاری ادارات نه‌تنها یک تدبیر موقت، بلکه ابزاری کارآمد و پیشگیرانه برای مدیریت هوشمند انرژی در کشور محسوب می‌شود.

 

 منبع خبر