عوارض و موارد مصرف قرص کلردیازپوکساید

ساعدنیوز: کلردیازپوکساید (Chlordiazepoxide) به منظور کاهش فشارهای روحی و برای ترک الکل مصرف میشود. سردرد و سرگیجه از عوارض کلردیازپوکساید است. این قرص در دو دوز 5 و 10 میلی گرم (کلردیازپوکساید 5 و کلردیازپوکساید 10) در داروخانهها موجود میباشد.
قرص کلردیازپوکساید چیست؟
کلردیازپوکساید (Chlordiazepoxide) برای کاهش علایم ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار میگیرد. وقتی شما به الکل اعتیاد دارید، بدن شما عادت میکند تا مقدار زیادی الکل مصرف کند. رایجترین دارو که برای ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار میگیرد قرص کلردیازپوکساید میباشد. این دارو همچنین برای درمان اضطراب و افسردگی مورد استفاده قرار میگیرد.
کلردیازپوکساید اولین دارو از خانواده معروف بنزودیازپینها است که در سال 1957 خواص درمانی آن کشف شد و در سال 1960 با نام تجاری لیبریوم وارد بازار شد. مصرف همزمان یک داروی بنزودیازپین همراه با داروهای مخدر به عوارض جانبی بسیار بدی از جمله مشکلات تنفسی و حتی به مرگ منجر خواهد شد. این داروهای مخدر که برای درمان درد و برخی از آنها برای درمان سرفه استفاده میشود، میتواند شامل کدئین، اکسید کوردون و مورفین باشد. بنابراین اگر از هر یک از این داروها استفاده میکنید، قبل از مصرف کلردیازپوکساید پزشک خود را در جریان بگذارید.
اگر بطور ناخواسته کلردیازپوکساید را با یک داروی مخدر مصرف کردید و احساس خواب آلودگی، گیجی، مشکل در تنفس یا حالت بیهوشی به شما دست داد، حتما سریعا به پزشک مراجعه کنید.
موارد مصرف
تسکین علایم اضطراب
رفع علایم قطع مصرف الکل
کنترل اختلالات افسردگی
کاهش فشار روحی
احتیاط در مصرف دارو
قبل از اینکه استفاده از کلردیازپوکساید را شروع کنید اگر شرایط زیر را داشتید دکتر یا پزشک متخصص خود را در جریان قرار دهید.
اگر حامله هستید، قصد باردار شدن دارید و یا در دوران شیر دهی هستید.
اگر دچار مشکلات تنفسی یا خواب هستید.
اگر مبتلا به اختلالات کبد یا کلیه می باشید.
اگر مشکلات ذهنی از جمله اختلالات شخصیتی دارید.
اگر دچار ضعف شدید عضلانی شده اید.
اگر مبتلا به پورفیریا یکی از اختلالات ارثی خون هستید.
اگر به یکی از داروها حساسیت دارید.
اگر از دیگر داروها استفاده می کنید. استفاده از هر گونه دارویی از جمله گیاهان دارویی یا داروهای مکمل
عوارض جانبی
رایج ترین عوارض جانبی استفاده از این قرص می تواند علایم زیر باشند:
خواب آلودگی
خشکی دهان
یبوست
تاری دید
سر گیجه
نفخ
لرزش
درد قفسه سینه
تنگی نفس
ناراحتی در بخش بالاتنه
حمله قلبی
ضعف در یک بخش یا یک سمت بدن
لکنت زبان
منبع: سایت آرگا و ستاره
برای مشاهدهی مطالب بیشتر حوزهی سلامت خانواده اینجا کلیک کنید.