هشدار جمهوری اسلامی: دلارهای نفتی دیگر کفاف لاپوشانی تصمیمات غلط مدیران نالایق را نمیدهد

ساعدنیوز: روزنامه اطلاعات نوشت: یادمان باشد دیگر آنقدر درآمد ارزی نداریم که با تزریق پول نفت بتوانیم بر همه کاستیها و ترک فعلها و بحرانهای موقتی حتی در کوتاه مدت فائق آییم.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، روزنامه اطلاعات نوشت: یکی از مشکلات اساسی کشور در نظام تصمیمگیری، تأثیر نگاه عوامانه و غلبه آن بر نگاه کارشناسی و علمی است. این گزاره با ضرورت ارج نهادن به خواستهها و مطالبات مردم یا خدای ناکرده بیتوجهی به خواست عامه مردم کاملا متفاوت است.
یادداشت نویس «اطلاعات» افزود: «به عنوان یک مثال دم دستی و حتی تعجبآور در سطح کلان درباره مسألهای که به هیچوجه نباید در چنین سطحی محور مداخله باشد، یعنی کمبود سیبزمینی تصمیمگیری کرده و از جمله صادرات آن را ممنوع کرده است. عدهای هم در این آشفته بازار بدون اطلاع و شناخت از اثرات نقدینگی و تورم و کسری بودجه بر کاهش ارزش پول ملی ما اظهارات خنده داری، چون دلار 20 هزار تومانی را بر سرزبانها انداختهاند تا دولت بدون منطق اقتصاد مجدداً به امر موقتی روی آورده و به سرکوب فاجعهبار قیمت ارز تن در دهد. همه اینها و صدها مورد تصمیمگیری نظایر آنها را میتوان در قالب سیطره عوامگرایی و عوامزدگی بر نظام تصمیمسازی دستهبندی کرد که در تباین وظیفه حکمرانی عاقلانه و حرکت در جهت رفاه و رفع مشکلات جامعه قرار دارد.»
وی با طرح پرسشهایی مثل اینکه «چرا در سالهای 1402 و 6 ماهه 1403 که قیمت ارز خارجی ثابت بود، شاهد تورم 40 درصدی بودهایم؟ اگر تورم صرفاً به دلار وابسته است، به چه دلیل سفره مردم به اندازه 40 درصد کوچکتر شد؟» یا «آیا عوامل یا تنها عامل تورم در جامعه، سیبزمینی و هویج و برنج و ... هستند؟» نوشته: «بیتردید هیچکس از جمله نگارنده از هیچ گرانی دفاع نمیکند. همگی وضع معیشتی و انبوه فشارها و سختیهای اقتصادی را میدانیم. آستانه تحمل اکثریت جامعه هم در رابطه با تورم موجود هر روز پایین میآید، اما راه حل رسوخ و سیطره عوامزدگی بر نظام تصمیمگیری و حکمرانی نیست.
یادمان نرود که قیمتگذاری دستوری حفظ نظام چند نرخی ارز، ارز ترجیحی، کسری بودجه دولت، ارزپاشیهای بینتیجه، سرکوبهای غیرعلمی، تصمیمگیریهای شتابزده، صدور دستورات آنی و بدون در نظر گرفتن عواقب آن ونگاه عوامانه به تولید و اقتصاد و عوامل اصلی و ایجابی تورم چه بلایی بر سر تولید ملی و اقتصاد بخش کشاورزی و اشتغال مولد آورده وچه بستر گستردهای برای رانت، فساد، رونق دلالی و واسطهگری و تراز تجاری و بازرگانی کشور فراهم کرده است.»
وی در پایان تاکید کرد: «کار نظام و دولت، برنامهریزی درست و ثبات در برنامهریزی و تصمیم داشتن، نگاه کلان و نه خرد و موقتی در اداره جامعه و حل ریشهای بحرانهاست و نیز یادمان باشد دیگر آنقدر درآمد ارزی نداریم که با تزریق پول نفت بتوانیم بر همه کاستیها و ترک فعلها و بحرانهای موقتی حتی در کوتاه مدت فائق آییم.»
برای پیگیری اخبار سیاسی اینجا کلیک کنید.
مطالب مرتبط
- رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان حادثه بندر شهید رجایی را تسلیت گفت
- استاندار هرمزگان: فرضیه خرابکاری در حادثه بندر شهید رجایی خیلی موضوعیت ندارد / یک جابهجایی کالا در منطقهای که همان محل کانونی انفجار بود در حال انجام بوده؛ در جریان این جابجایی، دودی از محل متصاعد شد که به تدریج گسترش یافت و تبدیل به حریق شد
- فیلم / ورود استاندار مازندران برای فع محدودیت های پروازی فرودگاه نوشهر
- جشن زیر سایه خورشید در فارس برگزار می شود
- پزشکیان در جمهوری آذربایجان: هرچه در ابیات نظامی_گنجوی گشتم نتوانستم یک بیت شعر ترکی پیدا کنم / نظامی گنجوی اهل آذربایجان است، اما ابیاتش به زبان فارسی است؛ این نشان میدهد ما یک امت، یک قدرت و یک فرهنگ بودیم
- اجتماع مردم کرمان در حمایت از غزه و همدردی با حادثهدیدگان بندر شهید رجایی
- واکنش اسرائیل به پیشنهاد آتشبس پنج ساله در غزه
- چیدمان سفره غذای مفصل و رنگارنگ خانه پدری امیریل ارجمند بازیگر سریال ناریا / سلیقه مادرش بیستِ بیست+عکس